Diputació de Girona
  • Inici
  • Inici
  • Inici
  • Inici
  • Inici
  • Inici
  • Inici

Girona territori cardioprotegit

Cerca desfibril·ladors

Cerca els desfibril·ladors de la teva comarca o municipi.


Selecciona una comarca i/o un municipi i prem el botó "Cercar".

ESPOT

Dipsalut porta a terme diverses accions divulgatives arreu de la demarcació de Girona per donar a conèixer l’existència de desfibril·ladors d’ús públic i promoure el seu ús.

Coneix el programa

L’objectiu del “Girona, territori cardioprotegit” és facilitar una ràpida intervenció en els casos d’aturada cardíaca extrahospitalària

4 PASSES PER SALVAR UNA VIDA

En cas de trobar-nos davant una possible parada cardíaca, cal seguir els passos de l'anomenada “cadena de supervivència”

Per saber més del programa

L’objectiu del “Girona, territori cardioprotegit” és facilitar una ràpida intervenció en els casos d’aturada cardíaca extrahospitalària.

75 persones, recuperades amb els desfibril·ladors de la xarxa de Dipsalut

15/10/2021 Els últims casos han succeït a Maià de Montcal i Caldes de Malavella aquest 12 d'octubre. Els aparells implantats als municipis gironins amb el "Girona, territori cardioprotegit" han permès recuperar el batec a dos homes, de 27 i 66 anys respectivament.  

Formació en suport vital bàsic i desfibril·ladors

11/02/2021 Oferim cursos gratuïts per aprendre a actuar en cas d’aturada cardiorespiratòria i per utilitzar idòniament els desfibril·ladors externs. Les inscripcions s'han de formalitzar aquest mes de febrer.

Suport als ajuntaments en la crisi del coronavirus

27/03/2020 Des de la xarxa d'Agents de Salut Pública Municipal i la resta d'àrees de Dipsalut, s'està en contacte permanent amb els consistoris i altres actors del territori per compartir necessitats i proporcionar suport en tot allò que sigui possible.

El desfibril·lador et torna a la vida. El massatge decideix en quines condicions

28/10/2019 Parlem amb Xavier Falcó, una de les persones recuperades gràcies als desfibril·ladors d'ús públic. Entrevistem també els seus salvadors, que van actuar ràpidament aplicant el desfibril·lador.

Reanimen, amb els desfibril·ladors d’ús públic, una persona que havia patit una aturada cardíaca

12/12/2019 Els fets han succeït aquest nou de desembre, a la zona de Santa Eugènia, a la ciutat de Girona. Un home, de 62 anys, s’ha desplomat a terra. Testimonis dels fets han trucat als serveis d’emergències i un d’ells, amb formació sanitària, ha començat a practicar-li les maniobres de reanimació.  

Aprenent a utilitzar els desfibril·ladors a la Fira de Mostres

30/10/2018 Els visitants de la Fira han pogut familiaritzar-se amb aquests aparells. Ho han fet de la mà del doctor Ramon Brugada, que ha parlat del programa “Girona, territori cardioprotegit” des de l’estand de la Universitat.

Aprenent a salvar vides

17/10/2018 Per commemorar el Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardíaca, que se celebra el 16 d’octubre, hem organitzat tallers de reanimació cardiopulmonar i ús de desfibril·ladors externs.

Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardíaca

09/10/2018 Se celebra aquest dimarts, 16 d'octubre. Per commemorar-lo, hem organitzat tallers per ensenyar a usar els desfibril·ladors. Es duran a terme, de 10 a 13 h, a la plaça Miquel Santaló de Girona, en col·laboració amb l'Ajuntament de la ciutat i amb la UdG.

Nova vida salvada amb els desfibril·ladors d’ús públic

18/09/2018 Agents de la Policia Local de Castelló d’Empúries han salvat la vida a una persona que havia patit una aturada cardíaca al carrer.

43 persones, recuperades amb els desfibril·ladors

09/08/2018 Des que es van implantar fins avui, els desfibril·ladors d’ús públic de la xarxa de Dipsalut han permès recuperar 43 persones que havien patit una mort sobtada cardíaca.

Renovem el conveni amb els Mossos d’Esquadra

30/07/2018 Aquest mes de juliol, s’ha signat la renovació i ampliació del conveni entre el Departament d’Interior i Dipsalut.

Platges, territori cardioprotegit

26/06/2018 Hem cedit desfibril·ladors per reforçar els dispositius de salvament de les platges gironines. Concretament, vint-i-quatre aparells.

Els símptomes d'infart en les dones

06/11/2017Quan es parla de malalties cardiovasculars i, especialment d’infarts, s’acostuma a pensar en homes. De fet la majoria de nosaltres podem reconèixer perfectament els símptomes d’un atac de cor en els homes però no en les dones.

Social