Diputació de Girona
  • Inici
  • Inici
  • Inici
  • Inici
  • Inici
  • Inici
  • Inici

Girona territori cardioprotegit

Cerca desfibril·ladors

Cerca els desfibril·ladors de la teva comarca o municipi.


Selecciona una comarca i/o un municipi i prem el botó "Cercar".

Dipsalut i IDIBGI signen un conveni marc de col·laboració per afrontar plegats nous reptes en salut

08/02/2024 El Conveni de col·laboració entre l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) i l’Organisme Autònom de Salut Pública de la Diputació de Girona (Dipsalut) emmarca les col·laboracions entre ambdós en matèria d’investigació i la transferència de coneixement sobre temes relacionats amb la salut. Els àmbits relacionats amb el Conveni marc entre Dipsalut i IDIBGI són la cardioprotecció (“Girona, territori cardioprotegit”), els bancs de dades i mostres biològiques (L’Observatori), la formació i especialització de professionals en l’àmbit de la salut pública, la Salut Ambiental i la Promoció de la Salut.  

En menys d’una setmana, dues persones es recuperen després d’una aturada cardíaca gràcies als desfib

26/01/2024 Dilluns 22 de gener un noi de 14 anys va ser recuperat al camp de futbol de Begur per un DEA mòbil que portava al cotxe patrulla la policia municipal, i dijous 25, un ciutadà francès de 65 anys va ser reanimat per un DEA mòbil de la policia local de Blanes. • Des que es van instal·lar els primers desfibril·ladors del programa “Girona, territori cardioprotegit”, l’any 2011 fins ara, s’han recuperat 94 persones en el moment de l’aturada cardíaca utilitzant algun del miler de desfibril·ladors de la xarxa que Dipsalut, l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona.

ESPOT

Dipsalut porta a terme diverses accions divulgatives arreu de la demarcació de Girona per donar a conèixer l’existència de desfibril·ladors d’ús públic i promoure el seu ús.

 

Coneix el programa

L’objectiu del “Girona, territori cardioprotegit” és facilitar una ràpida intervenció en els casos d’aturada cardíaca extrahospitalària

4 PASSES PER SALVAR UNA VIDA

En cas de trobar-nos davant una possible parada cardíaca, cal seguir els passos de l'anomenada “cadena de supervivència”

Per saber més del programa

L’objectiu del “Girona, territori cardioprotegit” és facilitar una ràpida intervenció en els casos d’aturada cardíaca extrahospitalària.

Activitats per a la Marató de TV3 a Girona: Tallers per aprendre a actuar en cas d'aturada cardíaca

Aquest diumenge 18 de desembre, de 9 h a 13 h,  a l'exterior del Pavelló Municipal Girona-Fontajau, Dipsalut oferirà tallers per aprendre a utilitzar els desfibril·ladors, oberts a tota la ciutadania. Estaran conduïts per formadors especialitzats. Les persones que ho desitgin també podran calcular el seu risc coronari, en una acció que es fa en col·laboració amb les entitats Corfi i GICOR i amb la Universitat de Girona.    

88 persones , recuperades amb els desfibril·ladors

15/12/2022 Els darrers casos han succeït a Girona , Vidreres i Mieres, aquests mesos de desembre i novembre. Gràcies als desfibril·ladors del “Girona, territori cardioprotegit” i a la intervenció dels cossos de primera resposta i de la ciutadania, s’ha reanimat quatre persones més que havien sofert una aturada cardíaca.

Ampliem la xarxa de desfibril·ladors amb l'adquisició de 162 aparells més

26/10/2022 Dipsalut ha destinat 385.000 euros a aquesta acció, que ajudarà a cardioprotegir espais públics que no estaven suficientment coberts. A partir d'ara, hi haurà gairebé un miler de dispositius distribuïts arreu dels 221 municipis de les comarques gironines.  

81 persones, recuperades amb els desfibril·ladors

08/09/2022 L'últim cas ha estat a Santa Coloma de Farners, aquest passat 5 de setembre. Agents dels Mossos d'Esquadra han reanimat un home d'uns quaranta anys que s'havia desplomat al carrer.  

Es lliura la primera Ajuda al Talent Gironí per promoure la recerca entre sanitaris

05/04/2022 Aquesta beca està impulsada per Dipsalut i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona, en col·laboració amb el Col·legi de Metges. Vol fomentar la recerca entre professionals sanitaris que han acabat la residència. El guanyador de la primera edició és Manjot Singh, amb un projecte de seguiment i avaluació del programa “Girona, territori cardioprotegit".

Formació en l'ús de desfibril·ladors externs

29/03/2022 Oferim cursos gratuïts per aprendre a actuar en cas d’aturada cardiorespiratòria i per utilitzar idòniament els desfibril·ladors. N'hi ha tant per a professionals dels cossos de primera resposta, com per a la ciutadania. 

75 persones, recuperades amb els desfibril·ladors de la xarxa de Dipsalut

15/10/2021 Els últims casos han succeït a Maià de Montcal i Caldes de Malavella aquest 12 d'octubre. Els aparells implantats als municipis gironins amb el "Girona, territori cardioprotegit" han permès recuperar el batec a dos homes, de 27 i 66 anys respectivament.  

Formació en suport vital bàsic i desfibril·ladors

11/02/2021 Oferim cursos gratuïts per aprendre a actuar en cas d’aturada cardiorespiratòria i per utilitzar idòniament els desfibril·ladors externs. Les inscripcions s'han de formalitzar aquest mes de febrer.

Suport als ajuntaments en la crisi del coronavirus

27/03/2020 Des de la xarxa d'Agents de Salut Pública Municipal i la resta d'àrees de Dipsalut, s'està en contacte permanent amb els consistoris i altres actors del territori per compartir necessitats i proporcionar suport en tot allò que sigui possible.

El desfibril·lador et torna a la vida. El massatge decideix en quines condicions

28/10/2019 Parlem amb Xavier Falcó, una de les persones recuperades gràcies als desfibril·ladors d'ús públic. Entrevistem també els seus salvadors, que van actuar ràpidament aplicant el desfibril·lador.

Reanimen, amb els desfibril·ladors d’ús públic, una persona que havia patit una aturada cardíaca

12/12/2019 Els fets han succeït aquest nou de desembre, a la zona de Santa Eugènia, a la ciutat de Girona. Un home, de 62 anys, s’ha desplomat a terra. Testimonis dels fets han trucat als serveis d’emergències i un d’ells, amb formació sanitària, ha començat a practicar-li les maniobres de reanimació.  

Aprenent a utilitzar els desfibril·ladors a la Fira de Mostres

30/10/2018 Els visitants de la Fira han pogut familiaritzar-se amb aquests aparells. Ho han fet de la mà del doctor Ramon Brugada, que ha parlat del programa “Girona, territori cardioprotegit” des de l’estand de la Universitat.

Aprenent a salvar vides

17/10/2018 Per commemorar el Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardíaca, que se celebra el 16 d’octubre, hem organitzat tallers de reanimació cardiopulmonar i ús de desfibril·ladors externs.

Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardíaca

09/10/2018 Se celebra aquest dimarts, 16 d'octubre. Per commemorar-lo, hem organitzat tallers per ensenyar a usar els desfibril·ladors. Es duran a terme, de 10 a 13 h, a la plaça Miquel Santaló de Girona, en col·laboració amb l'Ajuntament de la ciutat i amb la UdG.

Nova vida salvada amb els desfibril·ladors d’ús públic

18/09/2018 Agents de la Policia Local de Castelló d’Empúries han salvat la vida a una persona que havia patit una aturada cardíaca al carrer.

43 persones, recuperades amb els desfibril·ladors

09/08/2018 Des que es van implantar fins avui, els desfibril·ladors d’ús públic de la xarxa de Dipsalut han permès recuperar 43 persones que havien patit una mort sobtada cardíaca.

Renovem el conveni amb els Mossos d’Esquadra

30/07/2018 Aquest mes de juliol, s’ha signat la renovació i ampliació del conveni entre el Departament d’Interior i Dipsalut.

Els símptomes d'infart en les dones

06/11/2017 Quan es parla de malalties cardiovasculars i, especialment d’infarts, s’acostuma a pensar en homes. De fet la majoria de nosaltres podem reconèixer perfectament els símptomes d’un atac de cor en els homes però no en les dones.

Social