Diputació de Girona
  • ·
  • Notícies·
  • Formació en l'ús de desfibril·ladors externs

Formació en l'ús de desfibril·ladors externs

  Tornar

29/03/2022

Dipsalut ofereix tres tipus de cursos relacionats amb els desfibril·ladors: la formació reglada (per als usuaris intensius no sanitaris com, per exemple, policies locals); els cursos de renovació, per a aquests mateixos usuaris; i, finalment, formació més bàsica, dirigida a la ciutadania en general.

Aquests darrers cursos, de només 4 hores de durada, transmeten els coneixements necessaris per poder aplicar els protocols de suport vital bàsic i per utilitzar idòniament els desfibril·ladors d’ús públic implantats arreu de la demarcació amb el programa "Girona, territori cardioprotegit". Van adreçats a totes aquelles persones interessades a aprendre a actuar en cas d'aturada cardíaca.

La formació es proposa familiaritzar l'alumnat amb aquests aparells. També procura que s'adquireixin els coneixements i les habilitats necessàries per ser capaços d’afrontar amb diligència situacions d’aquest tipus.

En total, aquest primer semestre, s'ha programat una trentena de cursos dirigits a la població en general. En aquesta ocasió, se'n fan a la ciutat de Girona, a Figueres, a Olot, a Sarrià de Ter, a Avinyonet de Puigventós i al municipi de Ger. 

Per participar-hi, cal inscripció prèvia. Es fa des del lloc web de Formació.

Cal recordar que, en cas de necessitat, qualsevol persona pot fer servir els desfibril·ladors sense necessitat d'haver-se format. No obstant, des Dipsalut oferim aquests cursos per tal que tothom qui ho desitgi pugui familiaritzar-se amb aquests aparells.

 

Compartir  

 

Imatges  

cursdeas-joana-magureanu-1-2