Diputació de Girona

Aprenent a salvar vides

  Tornar

17/10/2018

Un d’ells s’ha dut a terme al centre de la ciutat de Girona, a la plaça Miquel Santaló. Al llarg de tot el matí, desenes de persones s’hi han apropat per aprendre a actuar adequadament per socórrer algú que ha patit una aturada cardíaca.


Professionals de Dipsalut, del Sistema d’Emergències Mèdiques i de la Facultat d’Infermeria de la Universitat de Girona hi han ensenyat la cadena de supervivència, que inclou les maniobres de reanimació cardiopulmonar i l’aplicació d’un desfibril·lador extern.


S'ha demostrat que realitzar aquestes actuacions, fins que arribin els serveis sanitaris especialitzats, augmenta entre dues i tres vegades les probabilitats de supervivència de la víctima i disminueix el risc de seqüeles. Actualment, però, només una de cada cinc persones que pateixen una aturada extrahospitalària rep aquesta actuació. Per això és clau que la població estigui preparada per a aquestes situacions.


Aquesta activitat ha estat organitzada per Dipsalut en col·laboració amb el Sistema d’Emergències Mèdiques, la Universitat de Girona i l’Ajuntament de la ciutat.

 

Les persones interessades a aprendre a actuar en cas d’aturada cardíaca, poden participar a les formacions que oferim de manera periòdica i gratuïta a diferents punts de la demarcació de Girona. Per obtenir-ne més informació, cliqueu aquí.

 

Compartir  

 

Imatges  

Aprenent a salvar vides