Diputació de Girona
  • ·
  • Notícies·
  • Els símptomes d’infart en les dones

Els símptomes d’infart en les dones   Tornar

06/11/2017

Fa anys que professionals de l’àmbit de la salut alerten que aquesta situació és perillosa ja que ha portat a que la mortalitat en dones que pateixen infarts sigui substancialment superior a la d’homes. Elles i el seu entorn triguen molta més estona que els homes a anar a un centre hospitalari quan en pateixen un. A més, no associen en cap moment els símptomes que pateixen a un atac cardíac.


Cal recordar que, a partir de la menopausa, la incidència de l’infart en homes i en dones es va igualant. És doncs important difondre’n la simptomatologia en les dones per tal que es pugui reconèixer i tractar tan aviat com sigui possible.

QUINS SÓN ELS SÍMPTOMES D’INFART EN DONES?


Els símptomes que tots associem a un infart són un fort dolor al pit i pessigolleig al braç. Són els símptomes d’un home que pateix un atac cardíac. La majoria de dones en presenten de diferents. Els més habituals són:

- Pressió o dolor a la part inferior del tòrax o a la part superior de l’abdomen
- Mal d’esquena, espatlles i mandíbula
- Cremor a la panxa
- Nàusees i/o vòmits
- Mareig
- Dificultats per respirar
- Sudoració
- Malestar general
- Forta sensació de cansament


Es tracta de símptomes que poden atribuir-se a altres afeccions com ara problemes digestius, musculars, ansietat o estrès. Per això és clau divulgar-los, per tal que, davant la sospita de poder estar patint un atac cardíac, es busqui atenció mèdica ràpidament.

 

Compartir  

 

Imatges